„A globális élelmiszeripar elemi törekvése az, hogy a növényekben található tápanyagokat, amelyek a magvakban és a növényi zöldekben találhatók, használhatóvá tegye az emberek számára. Sajnos az ipar ehhez manapság többnyire fizikai és kémiai eszközöket használ, mely által a tápanyag nehezen hasznosul.
Szerencsére az emberek lassan odaérnek, hogy megértsék, hogy e cél elérése érdekében a természetes csírázás és erjesztés (fermentálás) módszerei a legalkalmasabbak.”

Dr. Föglein Ferenc – biotechnológus 

Ismerd meg a Living Foods történetét!

A SZABADALOM

Dr. Föglein Ferenc kutató 2001-2003 között az Országos Onkológiai Intézetben, a Kékgolyó utcában töltött kutatásai során elhatározta, hogy olyan növények élelmiszeripari alkalmazásával fog foglalkozni és olyan termékeket fog kifejleszteni, amelyek az emberek egészségének megőrzésére valamint néhány, úgynevezett civilizációs betegség kifejlődésének megelőzésére alkalmasak.

Mik a civilizációs betegségek?

A civilizációs betegségek túlnyomórészt a nem megfelelő életvitel eredményeként alakulnak ki

– mozgásszegény,

– stresszel teli életmód,

– igénytelen, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrend

– koleszterinben és szénhidrátban gazdag táplálkozás,

– környezeti ártalmak (pl. légszennyeződés),

– káros szokások (dohányzás, alkohol, drog)

Ide tartoznak többek között a daganatos megbetegedések bizonyos fajtái (pl.: vastagbélrák), a magas vérnyomás, a koszorúér betegségek, a cukorbetegség, az elhízás, a különféle ízületi bántalmak, a csontritkulás, az alvászavarok, a pánikbetegség és a depresszió is.

Talán te is épp ezek valamelyikét szeretnéd megelőzni - vagy épp a már kialakult tüneteket enyhíteni.

A kutatási eredményeket találmányként sikerült világszerte szabadalmaztatnunk (PCT/HU2005/000095, Föglein Ferenc, US Patent No: 7,976,882). Olyan módon tártuk fel a lenmag beltartalmi értékeit (tápanyagait), amelyek biológiailag sokkal magasabb szinten hasznosulnak.

A GYÁRTÁS ÉS AZ INNOVÁCIÓ KEZDETEI

Hazai összefogással felépítettünk egy világszinte teljesen új technológiát, hogy a növények valódi értékét is megoszthassuk. Gyártástechnológiánk egyik legérdekesebb és egyben legfontosabb eleme a speciális szárítás, azaz dehidratálás: ez egy speciális vákuum szárítási technológia, melyet Európában mi vezettünk be először az élelmiszeriparban ipari szintű termelésben. 

Csírázott és szárított alapanyagokat még most is csak pár cég (kb tucatnyi) gyárt és állít elő a világon. Mi ezt egy high-tech modern, világszinvonalú berendezéssel tesszük meg, hogy minél több értékes hatóanyagot megőrizhessünk a természet adományaiból. Mi több, mi hoztuk elsőként forgalomba az egész világon a csírázott magból sajtolt olajokat.

2008

Elindítottuk az első olyan gyártósorunkat, amellyel már országos szinten kielégíthettük az igényeket.

Küldetésünk az volt, hogy a hazai élelmiszer feldolgozóiparon keresztül segítsük innovatív, egészség-funkcionális alapanyagok elterjedését. Emellett a csíráztatott termékeinket BioGreen néven saját márkaként is forgalomba hoztuk a hazai a drogéria hálózatokban - az egészségtudatos szemlélettel élők már akkor találkozhattak termékeinkkel.

2009

A Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíj

elismerésben részesítette folyamatos fejlesztéseinket és kimagasló eredményeinket 

A LIVING FOODS KÜLFÖLDRE MEGY

A következő évek folyamatos fejlesztéssel teltek - mint kiderült, Európa minden táján egyre tudatosabban törődnek az emberek a testi-lelki jóllétükkel… 

2011

Bemutatkoztunk a nemzetközi piacon: megszületett a Dr.Sprout.

A márkát elsőként Németországban vezettük be, ahol a reformbolthálózatok és drogériák keresett termékei a Dr Sprout csíráztatott magjai, lisztjei és olajai. A Dr. Sprout egyre bővülő kínálata ma már elérhető az osztrák, német, svájci üzletekben is.

2012

Elkészültek célkeverékeink, ami nagy nemzetközi érdeklődést hozott számunkra - többek között kender protein termékünk, ami évekkel megelőzte a nemzetközi trendeket. Természetesen csíráztatott kendermagból!

2015

Elkészült vegán shake portfóliónk, amit Németország egyik legnagyobb reform áruházlánca kezdett forgalmazni.

Több év tesztelés után szintén ekkor alakítottuk ki azt a három elemű Living Foods-koncepciót, ami a fogyásra, aktív életmódra, és emésztés támogatásra lett kifejlesztve. Ezek már funkcionális élelmiszerek, superfoodok.

2016

A nürnbergi BioFach kiállításra rendszeresen invitálnak minket, amely meghívásnak örömmel tettünk eleget: ebben az évben mutattuk be népszerű,gyümölcsbevonatos Crunchy termékeinket. 

2016-ban bekerültünk az egyik legnagyobb német drogéria hálózatba, a Reformhaus-ba,mi több, elnyertük a Reformhaus terméke díjat is

2016-ban az ImmunHaus termékcsaláddal (ez a Dr.Sprout márka egészség-funkcionális, ízesített, vegán italpor-keverék termékcsaládja) Év Terméke díjat nyertünk, melyet St.Moritz-ban vettünk át.

NÖVEKEDÉS ÉS A HAZAI MÁRKA

A népszerűség hatására szükségessé vált, hogy mi is nagyobb léptékben gondolkozzunk: 2016-ban új telephelyre költöztünk, ma már mintegy 2000m2-en, Tabon gyártjuk termékeinket.

2018

tavaszán megérkezett a hazai piacra is a Living Foods:

mert csíráztatva jobb! 

Azóta is számos szakmai kiállításon és egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényen találkozhattál velünk - kövess minket közösségi csatornáinkon, hogy mindig tudd, merre járunk!

Tudod, hogy ha hazai gyártású csíráztatott vagy fermentált shaket vásárolsz, nagy eséllyel a mi üzemünkben készült?

Zsákos, palettás kiszerelésben nagyjából 50 tonnányi egészséges finomságot, míg bérgyártásban hozzávetőlegesen 50 ezer doboznyi terméket gyártunk évente. Örömmel tölt el minket, hogy egyre több és több ember egészségéhez járulhatunk hozzá.

Az egyedi eljárásnak köszönhetően jelenleg is nagyon sok, világviszonylatban is különleges termékünk van, melyeket a jövőben be szeretnénk vezetni a piacra. Már alig várjuk! Ha te is, iratkozz fel hírlevelünkre, és azonnal szólunk neked, ahogy elérhetőek!

Egyél jót, legyél jól!