A Gyakran Ismételt Kérdésekben összegyűjtöttünk neked egy mini tudásanyagot 20 éves tapasztalatunk alapján a csíráztatásról, fermentálásról és a Living Foods-termékek előnyeiről. Böngéssz kedvedre! Ha bármiben segíthetünk, írj nekünk üzenetet Kapcsolat menüpontunkra kattintva – örömmel válaszolunk!

A LivingFoods termékcsalád

Miért válasszam a Living Foods-termékcsaládot?

A Living Foods-termékcsalád célja, hogy egyaránt szolgáljon egészségmegőrzésére és néhány, úgynevezett civilizációs betegség kifejlődésének megelőzésére.

Saját világszabadalmunk alapján olyan, egyedi technológiával dolgozunk immár húsz éve, amely a lehető legtöbb jót tartja meg a felhasznált természetes alapanyagokból, így támogatva és segítve minden egyes sejted a civilizációs betegségek elleni küzdelemben.

Ha fermentált/csíráztatott élelmiszert vásárolsz Magyarországon, jó, ha tudod, hogy az alapanyagát valószínűleg mi gyártottuk – vásárolj közvetlen forrásból.

Mindenképp javasoljuk, hogy mindennapi étrended tartalmazzon fermentált/csíráztatott alapanyagokat és elegendő rostot – ehhez tökéletes választás a Living Foods shake kínálata, GABA-ban gazdag crunchy toppingjai és természetesen bio olajaink sem hiányozhatnak a polcodról.

Próbáld ki ALL-IN kezdőcsomagunkat kedvezményesen erre a sorra kattintva.

A Living Foods termékek gyártása során alkalmazott speciális technológiával a növény természetes csírázási, tehát növekedési szakaszát állítjuk meg akkor, amikor a mag tápértéke a legmagasabb, azaz a legtöbb vitamin, tápanyag található benne a sikeres fejlődés érdekében. A kontrollált csíráztatás során a magokat a megfelelő időben (kb. 36 óra után) gyorsan, de kíméletesen, 40°C körüli alacsony hőmérsékleten szárítjuk, amelynek hatására minden mikrobiológiai folyamat és enzimaktivitás leáll, a magas vitamintartalom és létfontosságú anyagok pedig „konzerválódnak” a magban. A csíráztatott alapanyag így válik aktív tápanyagforrássá – az értékes magokból olajat sajtolunk, vagy finomra őrölve lisztként, funkcionális élelmiszerek és italok összetevőjeként használjuk fel.

A nem csírázott magok hatalmas molekulák formájában, szervezetünk számára nehezen hozzáférhető módon, vastag héj által védve tárolják az értékes tápanyagokat, vitaminokat – ebben a formában fogyasztva alig emészthető, passzív tápanyaghoz jutunk, amelyek csak raktározódnak szervezetünkben, de nem hasznosulnak kellőképpen. A tápanyagok a csírázás során aktiválódnak, azaz kerülnek működőképes formába – a nagy makromolekulák kisebb egységekre bomlanak, így a már aktív tápanyag könnyebben felszívódik, illetve szervezetünk számára jóval magasabb lesz a biológiai hasznosíthatósága. A csíráztatás hatására ráadásul jelentősen csökkennek a nyugalmi állapotban lévő magvakban felhalmozódó, olyan tápanyagfelvételt gátló, vagy más néven anti-nutritív hatóanyagok is, mint például a fitinsav, a nehezen emészthető fehérjék könnyen emészthető aminosavakká, a zsír pedig értékes zsírsavakká alakul.

A csíráztatási technológia gyakorlatilag bármilyen gabona, illetve a legtöbb olajos mag és hüvelyes növény esetén alkalmazható. A Living Foods termékek összetevői között megtalálható a csíráztatással passzívból aktív tápanyagforrássá varázsolt len, zab, kender, barnarizs, tönkölybúza, köles, árpa, alakor (ősbúza), tönke (ősdurum), napraforgó, quinoa, amaránt, hajdina, borsó és csicseriborsó.

A Living Foods-termékekben csak az ellenőrzött közegben, precíz időzítéssel csíráztatott magokat használjuk fel, és nem a csírázási folyamat végén a magból kibújó, zsenge növénykezdeményt, amit sokan, otthoni körülmények között is szívesen termesztenek. A csírázási szakasz végén az új rügyek tápértéke már jóval kisebb a magokhoz képest, ettől függetlenül természetesen friss, zöld növényekként nagyon fontos részét képezik az egészségtudatos táplálkozásnak, csak éppen más a céljuk.

A fermentálás egy biológiai erjedési folyamat, amelynek során a termék jótékony hatásai kibővülnek és hasznos tápanyagtartalma megnő. A tápanyagok dúsulása a csíráztatás során hozzáadott probiotikus baktériumkultúrák (Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp.) hatására történik. A fermentációs technológia egészségünk szempontjából rendkívül előnyös, ugyanis az eljárás során a magok fitinsav tartalma feloszlik – ez egy tápanyagfelvételt gátló, ún. anti-nutritív hatóanyag, amely a nem csíráztatott, azaz passzív állapotban lévő magokban halmozódik fel. A fermentálásnak köszönhetően a csíráztatott magokban lévő nyomelemek is nagyobb mértékben képesek hasznosulni, továbbá segít eltávolítani és minimalizálni a termékekben lévő allergéneket, jelenlétében hasznos vitaminok szintetizálódnak, és a tápanyagok még könnyebben emészthetővé válnak.

A Living Foods termékeiben felhasznált összetevők egy része 2-3 napnyi fermentáláson is átesik, mindezt ellenőrzött körülmények között valósítjuk meg, hogy a maximumot adhassuk neked és a testednek.

Nem, a fermentáció ugyanis az alapanyagok egyfajta jótékony előkezelését jelenti, amelytől még könnyebben emészthetővé válnak a szervezet számára, de az ebben a fázisban alkalmazott baktériumok munkája itt véget is ér. A fermentált magvak, rostok prebiotikumként azonban később támogatást nyújtanak.

A Living Foods termékek egy részét jótékony probiotikus baktériumtörzsekkel is dúsítjuk, a kettő pedig együtt segíti a normál bélflóra normál működésének fenntartását.

Nem, a Living Foods termékek sem cukrot, sem tartósítót, sem mesterséges anyagokat nem tartalmaznak. A shake porok esetében az ízekért – és színekért – a szintén különleges eljárással készült szárított gyümölcsporok, valamint némi természetes aroma felelnek. A termékek sima cukrot sem tartalmaznak, az édes ízt az egyik legegészségesebb természetes helyettesítővel, steviával (vagy sztívia) érjük el, de ennek annyira csekély a mennyisége, hogy mellékíztől nem kell tartanod.

Fontosnak tartjuk, hogy a Living Foods-termékek összetevői között ne legyenek mesterséges összetevők, ezen felül termékenként változó hozzáadott nyomelemekkel és prebiotikummal is dúsítjuk őket. Minden termékleírásban részletesen megtalálhatod az összetevőket.

Az Európai Unióban – így hazánkban is – a mezőgazdasági termékeket, a belőlük készült élelmiszereket és takarmányokat csak akkor szabad ökológiai (öko, bio, biológiai, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha a rájuk vonatkozó közösségi és hazai jogszabályok betartása mellett, az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről igazolással (Magyarországon tanúsítvánnyal). A Biokontroll tanúsítójának feladata, hogy megállapítsa e folyamatok előírásoknak való megfelelőségét, és – ha minden rendben – akkor kiadja az egyedi azonosítóval ellátott tanúsítványt. Eredeti tanúsítvány nélkül nincs ökológiai termék!

A Living Foods termékei rendelkeznek ezzel a tanúsítvánnyal, így biztos lehetsz benne, hogy a termékeink nem csak egészségesek, minden szigorú feltételnek megfelelnek.

Ha érdekel a téma, olvass róla a Biokontroll.hu oldalán, erre a sorra kattintva.

Bármit 🙂 Minden Living Foods-termék vegán, nem tartalmaz tejfehérjét egyik termékünk sem.

Technikai kérdések

A megrendelésed beérkezését követően 2-3 munkanapon belül megérkezik a csomagod! Választhatsz futárszolgálatot vagy Pick Pack Pont-kézbesítést is.

Nézd meg a részleteket erre a sorra kattintva.

A Living Foods webáruházában biztonságos bankkártyás fizetéssel és utánvéttel a futárnál is fizethetsz.

Részleteket erre a sorra kattintva találsz.

Magyarországon a Mediline, Bijo és a Herbaház üzletekben találod meg a Living Foods-termékcsaládot.