Tudástár cikkek

Tudástár

A rostok szerepe az emésztésben

Rostok szerepe az emésztésben az egyik legfontosabb tényező, ha az egészséges táplálkozásról beszélünk. Mégis, a...

Ezért van szükségünk emésztést segítő baktériumokra

Az emésztés egy természetes testi folyamat, ami többnyire csak akkor jut eszünkbe, amikor valami baj...

A hidegen sajtolás előnyei

Hidegen sajtolt olajok, amelyek nemcsak táplálnak, hanem aktiválnak is. Képzeld el, hogy egyetlen kanálnyi aranyszínű...

Ismerjük meg a feketeköményt!

Kevés olyan növény létezik, amelyre egyszerre tekintünk fűszerként, gyógynövényként és szinte univerzális csodaszerként. A feketekömény...

A Living Foods termékek összehasonlítása

Living Foods termékek összehasonlítása – válaszd a hozzád illőt! A tudatos táplálkozás akkor lesz igazán...

Makrotápanyagok

Makrotápanyagok A makrotápanyagok alkotják azokat a tápanyagokat, amelyeket naponta be kell szerezni, és amelyeket nagy...

Glikémiás index

Mi az a glikémiás index? A glikémiás index (GI) egy olyan számérték (0-tól 100-ig), amely azt mutatja...

Kalóriák

Mik azok a kalóriák? A kalória vagy szigorúan véve a „kilokalória” olyan mérőszám, amelyet az...